Izvēlne Aizvērt

Skaista mana valodiņa!

27.martā RPAC 3 skolnieces- Sabīne Tutina, Madara Pabērza un Katrīna Ogņeva piedalījās ARPC rīkotajā skatuves runas konkursā.

Cik izjusti skanēja Sabīnes deklamētais Māras Cielēnas dzejolis ,,Pie mums”, atgādinot par to, cik pasakaini skaista ir Latvija un brīnišķīgi tās cilvēki. Tāpat izteiksmīgi Sabīne arī stāstīja par trīs varoņu piedzīvojumiem, ceļojot apkārt pasaulei, latviešu tautas pasakā “Salms, pupa un ogle”. Savukārt Madara aizkustinoši deklamēja Annas Sakses dzejoli ,,Mūsu zeme”, atgādinot, cik pasaule plaša un cik svarīgi ir dzīvot draudzīgi. Tāpat Madara izstāstīja par lapsas viltību piemānot āzi latviešu tautas pasakā “Lapsa un āzis”. Katrīna stāstīja par to, cik visas lietas, kuras nedrīkst, ir patiesībā vilinošas. Par to teikts Māras Zālītes dzejolī “Viss, ko nedrīkst.” Bet par īstu draudzību un izpalīdzību vēstīja Katrīnas izteiksmīgi izstāstītā latviešu tautas pasaka “Lācis un pele”.

“Vara talants 2024”

RPAC 3.aB, 4aB un 5.bB klašu skolēni piedalījās Rēzeknes novada organizētajā konkursā “Vara talants 2024”.
 
Mēs iejūtamies konkursa atmosfērā, noskatījāmies konkursantu priekšnesumus, saņēmām savu aplausu porciju un saldās dāvanas. Bija arī vērtīgas dāvanas, ko varēsim izmantot brīvajos brīžos. Bija forši!
 
Paldies skolēniem par aktīvu dalību un skolotājiem par skolēnu sagatavošanu! Kopā esam spēks!

Olām olu pārvērtības!

26.martā 1.-9.abB klašu skolēniem notika meistarklase ,,Olām olu pārvērtības” . Sākumā skolēni lasīja, deklamēja Lieldienām veltītas tautasdziesmas, ticējumus, paražas. Strādāt ar tik trauslu materiālu kā ,,izpūstas olas”, skolēniem nebija viegli, bet ikviens zina, ka vienmēr blakus ir skolotājas, kuras mudinās, palīdzēs tikt ar uzdevumu galā. ,,Olas pārtapa” par skaistiem putniņiem, cālīšiem, par dekoratīviem puķu traukiem….

Āra aktivitātes skolēnos radīja prieku un emocijas: visi gājām rotaļās, ripinājām olas. ,,Olu kaujās” zaudētāju nebija, vinnēja visi! Paldies visiem skolēniem, skolotājām par jautro pasākumu. Priecīgas, saulainas Jums visiem Lieldienas!