Izvēlne Aizvērt

SIF projekts

2023.-2024.gadā darbojas SIF projekts- Kompleksi pasākumi “Mūžizglītības un kultūras institūta “Vitae”” darbības stiprināšanai. Projekta mērķis – veicināt demokrātiskas un iekļaujošas sabiedrības veidošanos Latvijā, nodrošinot jauniešiem ar īpašām vajadzībām atbalstošu vidi, t.i., pārstāvēt jauniešu ar īpašām vajadzībām intereses dažāda līmeņa institūcijās un organizācijās; veidot jauniešu ar īpašām vajadzībām brīvprātīgo mentoru atbalsta tīklu reģionos, iesaistot tajā speciālo izglītības iestāžu darbiniekus un pensionētos pedagogus; sekmēt speciālo izglītības iestāžu komandu tīklošanos, ar mērķi veicināt to savstarpējo sadarbību un nodrošināt informācijas apriti; kā arī stiprināt Mūžizglītības un kultūras institūta “Vitae” darbību, nodrošinot ikdienā nepieciešamos resursus biedrības darbībai un attīstībai 2023. un 2024. gadā.

Šī projekta pamata mērķa grupa ir biedrības “Mūžizglītības un kultūras institūts „Vitae”” komanda un pārstāvji, speciālo izglītības iestāžu vadības komandas un piesaistītie brīvprātīgie. Projekta netiešā mērķa grupa, t.i., kuru intereses tiks pārstāvētas, ir jaunieši ar īpašām vajadzībām, kuriem viņu potenciāla attīstībai nepieciešama ne tikai kvalitatīva izglītība, kā minēts pamatnostādnēs, bet tā kā šiem jauniešiem trūkst tādas prasmes, kas ir ierastas viņu vienaudžiem, lai veiksmīgi iekļautos darba tirgū un sabiedrībā.

Projektā plānotas dažādas aktivitātes, kā sabiedrības informēšana, interešu pārstāvniecība, mentoru tīkls – brīvprātīgo piesaistīšana,  lai palīdzētu jauniešiem ar īpašām vajadzībām un viņu likumiskajiem pārstāvjiem sadarboties ar dažādām valsts un pašvaldību institūcijām, speciālo izglītības iestāžu tīklošanās, vasaras universitāte- lekcijas, meistarklases un praktiskās darbnīcas, kas veicinās dažādu prasmju attīstību.

Projektā piedalās arī  Rēzeknes pamatskola-attīstības centrs, darbojoties  par skolēnu un jauniešu ar īpašām vajadzībām atbalstošas vides pilnveidi.