Izvēlne Aizvērt

Organizējam 2. starptautisko konferenci speciālajā izglītībā

8.novembrī Rēzeknes pamatskola – attīstības centrs aicināja uz jau 2.starptautisko konferenci speciālajā izglītībā “Learn Differently, Succeed Brilliantly!” Konference norisinājās tiešsaistē, un tā pulcēja gandrīz 70 izglītības profesionāļus ne tikai no Rēzeknes pilsētas un novada, bet arī no Baltinavas, Tilžas, Kaunatas, Krāslavas, Viļakas, Griškāniem, Viļāniem, Līvāniem, Preiļiem, Rekavas, Augšdaugavas novada, Ludzas, Varakļāniem, Stacijas, Kalupes, Maltas, Daugavpils un Špoģiem.

Konferencē savu organizāciju un labās prakses piemērus prezentēja kolēģi no piecām Eiropas valstīm – Bulgārijas, Turcijas, Spānijas, Polijas un Lietuvas. Tika pārstāvētas gan vispārizglītojošās skolas, kurās tiek īstenota iekļaujošā izglītība (Altinova primary school – Turcija un Szkoła Podstawowa nr 2 w Kłodzku – Polija), gan speciālās izglītības skolas (Kauno Prano daunio ugdymo centras – Lietuva), nevalstiskās organizācijas (INNETICA  – Spānija), profesionālās izglītības skolas (Kadri Şaman MTSO MTAL – Turcija) un asociācijas (Center for special education support – Bulgārija; Dyslexia Association – Bulgārija).

Konferences dalībnieki ieguva vērtīgu informāciju par starptautiskiem projektiem, kuru rezultātā ir izstrādāti materiāli latviešu valodā, iepazinās ar mūzikas terapijas pamatprincipiem un pielietojuma iespējām, guva idejas dažādu digitālo aktivitāšu veidošanai, praktiskas idejas aktivitātēm, ko var veikt dažādos mācību priekšmetos gan skolas telpās, gan ārpus tām, kā arī uzzināja par vides pielāgojumiem īpaši bērniem ar autiskā spektra traucējumiem. Apskatīto tēmu klāsts bija patiešām plašs.

Aicināsim uz starptautisko konferenci Latgales reģiona izglītības profesionāļus arī nākamgad. Sekojiet līdzi informācijai mūsu skolas mājas lapā – riac.lv, kā arī šeit – skolas “Facebook” kontā. Lai visiem izdodas radīt tādu mācību vidi skolēniem, kurā ir iespēja pilnveidoties un sasniegt savu maksimālo potenciālu!