Izvēlne Aizvērt

Valentīndienu gaidot

8.februārī RPAC skolēni skolas aktu zālē tika aicināti uz pasākumu „Valentīndienu gaidot”. 5.bB ,7.aB, 8.aB un 9.aB klašu skolēni nodemonstrēja uzvedumu par Valentīndienu, kurā tika atspoguļota svētku vēsture: 269. gadā pirms mūsu ēras Romas impērijā dzīvoja stingrs un kareivīgs imperators – Klaudijs II. Viņš aizliedza saviem karavīriem precēties un dibināt ģimenes. Tajā pašā laikā, Romas impērijā dzīvoja ļoti sirsnīgs mācītājs Valentīns. Viņš bija labestīgs, laulāja pārus, palīdzēja karavīriem aizsūtīt mīlestības vēstules savām otrajām pusītēm. Kad svētā Valentīna pārkāpums tika atklāts, viņu ielika cietumā un piesprieda viņam nāves sodu.
Esot cietumā, Valentīns bija iemīlējis kādu meiteni vārdā Jūliju. Pirms savas nāves mācītājs nolēma Jūlijai uzrakstīt arī savu mīlestības vēstuli, to parakstot ,,Tavs Valentīns”. Diemžēl, šo vēstuli meitene izlasīja tikai tad, kad spriedums tika izpildīts… 14. februārī.
Pēc uzveduma noskatīšanās, visi skolēni piedalījās rodošajā darbnīcā, kur dekorēja Valentīndienas simbolu- sirdi. Katra klase parādīja savu individualitāti. Līdzīgo sirsniņu nebija!
Līdz Valentīndienai skolā ikvienu gaidīs mīļkastīte, kur atstāt jauku apsveikumu savam draudziņam!
Liels paldies visiem skolēniem un skolotājiem par aktīvu darbošanos pasākumā. Atsevišķs paldies pasākuma organizētājai skolotājai Allai Vorobjovai. Paldies par atsaucību, māksliniecisku zāles noformējumu skolotājai Nanditai Kirejevai.