Izvēlne Aizvērt

„Ekoskolas” programma – es iepazīstu pasauli sev apkārt

Rēzeknes pamatskola – attīstības centrs, pārstāvot „Ekoskolu” programmu, zina, ka dzīvot veselīgi – tas nozīmē ne tikai ēst veselīgu pārtiku, bet arī būt aktīviem gan fiziski, gan garīgi, izzinot savu un apkārtējo pasauli.

Tieši tāpēc saulainā rudens dienā 1.a/.2.a klases devās izzinošā ekskursijā uz dabas izglītības centru (DIC) “Rāzna” Rēzeknes novada Mākoņkalna pagasta Rāznas ezera krastā Rāznas nacionālajā parkā.

Dabas izziņas un pētnieciskā nodarbība “Iepazīsti un sajūti Rāznas nacionālo parku” noritēja aizraujoši, sportiski un atraktīvi. Skolēni iepazinās ar Rāznas nacionālā parka dabas vērtībām, ezera un meža bagātībām, iejutās dzīvnieku lomās un izspēlēja lomu spēli “Ko ēd meža dzīvnieki?”

Darbs noritēja aktīvi darbojoties pie aktivitāšu galda un rotaļājoties. Nodarbības laikā bērni iepazina un meklēja dzīvnieku pēdas, uzzināja cik tālu var aizlekt katrs dzīvnieks. Apskatīja DIC darbinieču apkopoto ekspozīciju par Rāznas nacionālo parku.

Laikapstākļu lutināti, skolēni ne tikai pavadīja laiku svaigā gaisā, pie dabas, bet arī ieguva informāciju par dzīvnieku pasauli. Iegūtās zināšanas skolēni pielietoja, izpētot Mākoņkalna Volkenbergas pilsdrupas un  Rāznas ezera krastu.

Atbildēt