Izvēlne Aizvērt

7 pakalnu spēle

Šogad 15.septembrī Rēzeknes pamatskolā – attīstības centrā (RPAC) tika uzsākts jaunatnes iniciatīvas projekts “7 pakalnu spēle”. Projekta darba grupā ir RPAC skolēnu pašpārvalde un skolas sociālā pedagoģe Viktorija Kamenova. Projekta sasniedzamais rezultāts – galda spēle ar Rēzeknes pilsētas vēsturiskajiem objektiem, kurus zīmējumos attēlos skolas audzēkņi Projekta finansējums ir dalīts – RPAC un Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs.


Projekta “7 paklanu spēle” izzinošais posms ir gandrīz realizēts. Rēzeknes pamatskolas attīstības centra skolēni, piedaloties projektā, pētīja interesantu faktu – Rēzeknes pilsēta līdzīgi kā Romas pilsēta atrodas uz 7 pakalniem, un uz viena no Rēzeknes pilsētas pakalniem atrodas Rēzeknes pamatskola – attīstības centrs. Veicot aptauju (Kāds ir skolas kalna nosaukums?) skolas mērogā, atbilde netika atrasta, tāpēc, braucot ekskursijās, skolēniem kopā ar gidi Guntu Grabusti bija iespēja iepazīties ar Rēzeknes pilsētu un tās vēsturi. Ekskursijas maršrutā kā pirmo skolēni apskatīja Rēzeknes pilskalnu no “Zeimuļa” augstākā skatu laukuma un uzklausīja stāstu par princesi Rozi. Turpinājumā apmeklēja Māras pieminekļi un Masļenikova kalnu pie Kovšu ezera. Ceļoja pa Rēzeknes pilsētas senāko ielu ar rozes elementiem – Latgales ielu. Baudīja svētības gaisotni Jēzus Sirds katedrālē. Apmeklēja Franča Trasuna kapu un uzkāpa pie krucifiksa Miera kapu centrā. Satikās ar slaveno keramiķi Leonardu Vinceviču Pleikšņu kalna virsotnē, kur viņiem bija iespēja apskatīt keramiķa darbus un kultūras darbinieku stādīto mežu. Ekskursijas noslēgumā skolēni atgriezties skolā un uzklausīja gides stāstu par Rēzeknes pamatskolas – attīstības centra kalna rašanas vēsturi.

Ekskursija pa Rēzeknes pilsētas pakalniem deva skolēniem iespēju iepazīt pilsētvidi, veicināja viņu izzināšanas prasmes, iesaistīja jauniešus Rēzeknes pilsētas kultūras un tūrisma procesos, sekmēja sadarbības un komunikācijas prasmes.
Pēc rudens brīvdienām RPAC skolēniem ir plānots apmeklēt Rēzeknes Centrālo bibliotēku un uzsākt radošo projekta posmu – zīmēt Rēzeknes 7 pakalnus. Radošie zīmējumi tiks izmantoti kā vizuālais materiāls galda spēlē “7 pakalnu spēle”.

Atbildēt